בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9284 - למה חסה לא מתוקה? תאריך: 12/1/2017
תחומי דעת:  פיזיולוגיה של הצמח [ ביולוגיה ]  

שאלה יפה של תלמיד כיתה י', במהלך דיון על איזורים ירוקים המבצעים פוטוסינתזה ויוצרים סוכרים, תוך התייחסות לשטח פנים ביחס לנפח: לחסה שטח פנים עצום ביחס לנפח שלה, וכולו ירוק. איפה כל הסוכרים שנוצרים בחסה? לפי כמות הסוכרים הנוצרת בחסה, הייתי מצפה שהיא תהיה מאד מאד מתוקה! עד כאן שאלת התלמיד.

אמנם, ברור שלא כל הגלוקוז נשאר כסוכר ומוסיף מתיקות, אלא מפורק בתהליך הנשימה התאית. אבל כמות כל כך גדולה של סוכרים (בהנחה שבכל שטח הפנים נוצרים סוכרים) זה קצת חסר פרופורציות ביחס לירקות ולפירות אחרים...

אודה על תגובתכם, שלומית סרי, מורה לביולוגיה.

תשובה מאת: פרופ' שמואל וולף
   

שלום,

אכן שאלה יפה.

נכון שהתוצר הראשוני בראקציית הפוטוסינתזה הוא סוכר, אבל בתאי הצמח הסוכר עובר מטבוליזם.

הסוכר מתפרק ותרכובות הפחמן משמות ליצירת מגוון גדול של חומרים אורגניים כמו, צלולוז וליגנין שמרכיבים את דופן התא, עמילן ועוד. כל התוצרים הללו הם לא מתוקים למרות שחומר המוצא היה סוכר.

לכן העלים של חסה לא עד כדי כך מתוקים.

שיהיה בהצלחה,

שמוליק וולף


 

פרופ' שמואל וולף
המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up