בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9249 - השפעת קפסאיצין על תהליכים מטבוליים של דפניות תאריך: 24/4/2017
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  

במסגרת פרויקט ביוחקר ברשת אנחנו חוקרות את השפעת הקפסאיצין (החומר הפעיל בפלפל החריף) על קצב הלב של דפניות. במהלך הניסוי, אנו שמות מספר דפניות בצלחות פטרי עם תמצית פלפל חריף ומתוק (בקרה) בריכוזים שונים ובוחנות את השתנות קצב הלב. שאלותינו הן:

  1. באיזה אופן חומרי/ תוספי מזון כמו קפסיאצין יכולים להשפיע על שינוי בקצב הלב אצל הדפניה?
  2. במידה ואכן זה משפיע מה המנגנון הגורם לשינויים (עליה?) בקצב הלב.

לא הצלחנו למצוא מאמרים רלוונטיים ונשמח לכל מידע בנושא.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   


לידור היי!

אני מצרפת קישור על פעולות הקפסאיצין ועל פעולת הלב של הדפניה.

להרחבת והבנת הנושא, אתם יכולים להמשיך לחפש עוד על מנגנון פעילות הלב של הדפניה.

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Capsaicin#section=Interactions

http://eol.org/pages/41238/overview

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1392064/?page=1

בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up