בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9227 - מנגנון עיכוב נביטה של ABA תאריך: 12/12/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  

שלום,

בעבודת הביוחקר שלנו אנו עוסקות בהשפעת ריכוז מיצוי עגנייה ירוקה על אחוז נביטה של זרעי עגבנייה.

חיפשנו המון על מעכב הנביטה ABA המצוי בפרי העגבנייה, בנוסף הסתכלנו על שאלות ותשובות בנושא זה שהופיעו באתר זה. אבל בכל מקום שבו חיפשנו לא מצאנו על מנגנון הפעולה של ABA ברמה המולקולרית.

לכן אנו פונות אליכם בבקשה לעזרה - מה מנגנון הפעולה של ABA בעיכוב נביטה?

תשובה מאת: פרופ' חיים קיגל
   

שלום

הנושא גדול ומורכב והבנת מנגנון פעולתABA  ברמה המולקולארית לא ניתן להסבר במייל קצר. לכן צירפתי מצגת מהקורס שאני מלמד, באנגלית אך מקווה שתבינו. בגדול התרדמה והנביטה מבוקרות על ידי מאזן ביון פעילות ABA והורמון גיברלין GA.

לגבי העגבניה: כפי שכתבתי בתשובות אחרות, חלק מהעיכוב בתוך הפרי ובהנבטה במיץ של הפרי נובע מריכוז גבוה של מומסים (לא בהכרח מ-ABA) (עיכוב אוסמוטי).

(המצגת נשלחה לתלמידה)

 

פרופ' חיים קיגל
הפקולטה לחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up