בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9208 - איך עובד מנגנון הפגיעה של אאוגנול תאריך: 5/12/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  

שלום רב

אני תלמידת יב שעושה ביוחקר על השאלה - כיצד שמן קינמון בריכוזים שונים משפיע על קצב הגדילה של חיידקי אי-קולי. במהלך המחקר מצאתי שהחומר הפעיל בשמן הקינמון הוא אאוגנול (Eugenol) אך לא הצלחתי למצוא כמעט מידע על האופן בוא הוא פוגע בחיידק.

אשמח לעזרה

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום רב,

ניתן לעיין בתשובה לשאלה דומה שנשאלה באתרנו בעבר:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5856

כמו כן, לפי המקור הבא, אאוגנול פוגע במעטפת של החיידקים וגורם לפיצוצם.

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=18511


בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up