בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9161 - אורגנו תאריך: 17/11/2016
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
האם אורגנו נמס במים?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום,

כשחומר מתמוסס במים הוא עובר שינוי כימי במגע עם המים. השינוי הכימי נובע מהקוטביות של מולקולת המים (היותה בעלת מטען חשמלי שלילי יחסי בצידה האחד וחיובי בצידה השני). הקוטביות של מולקולת המים גורמת לאינטראקציה עם מולקולות קוטביות אחרות שבאות איתה במגע, כמו מלח או סוכר (לכן כפית סוכר או מלח מתמוססות בכוס מים)

אורגנו הינו צמח, אשר עליו יכולים לשמש אותנו לאכילה (לעיתים נהוג לצרוך אותו במצב מיובש כתבלין). יש להניח שעלי אורנגו אינם מסיסים במים, אחרת הם היו מתמוססים בגשם או בטל ולא מבצעים את תפקידם עבור הצמח. מבחינה כימית, המעטפת החיצונית של עלים עשויה ממולקולות שאינן קוטביות, ולכן אינן מסיסת במים.

ניתן לבדוק זאת בניסוי פשוט ע"י השרייה של עלי אורגנו במים.
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up