בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9078 - גליצרין מוצק שקוף תאריך: 31/7/2016
תחומי דעת:  כימיה  

שלום ,

איך ניתן להפוך פתיתי סבון גלצירין לשקופים כזכוכית?

פתיתי סבון הגליצרין שקניתי וחיממתי במיקרו לפי ההוראות הופכים לסבון חלבי/

תודה רבה

תשובה מאת: פרופ' יואב צרי
   

שלום,

אינני יודע ממה בדיוק מורכבים פתיתי סבון גליצרין שקונים בחנויות. האם זה גליצרין טהור או שהוא מעורבב בשמנים ארומטיים או בסבון ממש.

ראשית, ניתן לקנות גליצרין נוזלי פשוט ואז הוא שקוף.

אני ממליץ לחמם את הפתיתים בכלי שנמצא בתוך כלי אחר המכיל מים.

דבר שני הוא לרסס בעדינות אלכוהול על הגליצרין המותח. רק לאחר שהכלי ירד מהגז!

בברכה

פרופ' יואב צרי

הנדסה כימית
אוניברסיטת בן גוריון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up