בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9001 - טעמם של חומצות ובסיסים תאריך: 15/5/2016
תחומי דעת:  כימיה  
שלום, האם טעם החומצה הוא חמוץ כי יוני ההידרוניום נותנים תחושת חמיצות על הלשון? וטעם הבסיס הוא מר כי יוני ההידרוקסי נותנים תחושת מרירות על הלשון? תודה רבה
תשובה מאת: פרופ' מיכאל נעים
   

 

שלום,

הייתי אומר שאכן חומצות ברכוז מתאים הן בעלות טעם חמוץ הודות ליוני מימן שגורמים לדהפולריזציה של תעלה יונית מתאימה.

לא ידוע לי שיוני הידרוכסיל המאפיינים בסיסים מקנים טעם מר. לעומת זאת מרירות יכולה להיגרם ע"י חלק מיוני מתכות כמו מגנזיום המרכיבות את אותם בסיסים.

פרופ' מיכאל נעים
המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה , הפקולטה לחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up