בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8940 - מהי השפעת סוג הסוכר על תהליך תסיסת שמרים תאריך: 13/4/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
במהלך ניסוי בביולוגיה בדקתי את השפעת סוג הסוכר גלקטוז וסוג הסוכר סוכרוז על תהליך תסיסת השמרים , תחילה השערתי הייתה שהגלקטוז יהיה יותר נגיש לשמרים מפני שהוא חד-סוכר ושתיהיה שם יותר תסיסה מאשר במבחנה עם הסוכרוז, הסוכרוז הוא דו סוכר ולכן ציפית שתיהיה פחות תסיסה כי הוא פחות נגיד לשמרים שצריכים לפרק אותו לחד סוכרים . אך במהלך הניסוי ראיתי את התוצאות ונפעמתי לגלות כי התוצאות סתרו את הידע הביולוגי שלי בנושא, במבחנות עם הסוכרוז הייתה תסיסה רבה בעוד במבחנות עם הגלקטוז הייתה תסיסה מועטה , יש לציין שריכוז הגלקטוז והסוכרוז היו שווים(30%) דרך המדידה שלי הייתה בעזרת פליטת פד״ח, כל מבחנה סתמתי בעזרת מזרק עם בוחנה אשר שומנו מראש. . האם לתוצאות אלו יש הסבר הגיוני ?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

מצורף בזה קישור לתשובות שהתקבלו בנושא שמרים וסוכרים שהופנו בעבר למומחים והוצגו באתר "בשער":

לתשובה מספר 1 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 2 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 3 ניתן ללחוץ כאן.

לתשובה מספר 4 ניתן ללחוץ כאן.

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up