 |
 |
שאלה מספר 8931 - ביוחקר בנושא שמרים וגלוטן |
תאריך: 13/4/2016 |
 |
 |
 |
תחומי דעת:
ביולוגיה
, ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]
|
 |
 |
 |
שלום רב,
אנו תלמידי כיתה י''ב מבית הספר ליידי דייויס החוקרים את השאלה מהי השפעת הגלוטן על קצב הנשימה התאית בשמרים.
בניסוי שערכנו, שמנו ריכוזים עולים של גלוטן בכל טיפול (0%, 5%, 10%, 15%, 20%) יחד עם גורמים קבועים (100 מ''ל מים, טמפ', 5 גרם שמרים מסוג שמר האפייה ו5 גרם סוכר).
לאחר עיבוד התוצאות, ראינו כי ישנה ירידה בקצב הנשימה התאית עד לריכוז 5%, בין הריכוזים 5%-15% ישנה עלייה ובריכוז 15% ישנה ירידה נוספת.
נשמח אם תוכלו לתת הסבר לתוצאות שקבלנו (התוצאות כוללות חזרות)
בתודה מראש. |
 |
 |
 |
תשובה מאת: פרופ' שמעון מזרחי
|
|
|
 |
|
אין זה ראוי להסביר תוצאות מחקר מבלי לדעת את מלא פרטי הניסוי. אבל באפשרותי להעלות מספר נקודות שאולי יעזרו למבצעי הניסוי להבין טוב יותר את מערכת הניסויים אותה הם עשו. מערכת הניסוי היא הטרוגנית. הגלוטן אינו מתמוסס במים אך סופג חלק מהם אם מוכנס יבש. משום כך גם ריכוז הסוכר וגם השמרים יכול להשתנות בעת הוספת הגלוטן. בריכוזים גבוהים, הגלוטן יכול אף לכלא חלק מהתמיסה בתוך החלק הבצקי שנוצר, תלוי בצורת הערבוב. גם אם שמירת תנאים קבועים בניסוי נעשתה כראוי, מדובר כאן במערכת מורכבת הדורשת ניסוי ביקורת קפדניים. הערות אלו אולי יאפשרו למבצעי הניסוי להסביר את תוצאותיו טוב יותר.
בהצלחה
פרופ' שמעון מזרחי
הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הטכניון
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|