בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8905 - ביוחקר ברשת- השפעת ריכוזי דבש שונים על עיכוב התרבות חיידקי E-coli תאריך: 9/3/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום, אני בכיתה יב והשנה אנחנו עושים ביוחקר ברשת. בחרנו את השאלה ״השפעת ריכוזי דבש שונים על התרבות חיידקיE-coli" ועשינו ניסוי מקדים ועיקרי. ההשערה שלנו הייתה שבריכוז דבש גבוה (100%) קוטר ההילה יהיה הגדול ביותר ובריכוז דבש נמוך (0%- מים מזוקקים) קוטר ההילה יהיה קטן. על פי התוצאות שיצאו לנו בניסוי העיקרי יצא שקוטר ההילה ב100% קטן יותר מהקוטר ב0%, הקוטר ב50% יצא הגבוה ביותר וב- 60%, 70% ו-80% יצאה הילה קטנה מאוד. השאלה שלנו היא האם יש השפעה של מים מזוקקים על עיכוב התרבות חיידקי E-Coli שבגללה ההשפעה שלנו אוששה חלקית. תודה.
תשובה מאת: ד"ר אורי גופנא
   

אני מניח שמדובר בהילת עיכוב גידול. אכן תוצאה מוזרה.

יכול להיות שזו בעיה טכנית  - בעקרון חיידקי קולי יחוו שוק אוסמוטי במים מזוקקים שיעכב גידול, אבל בדרך כלל מוסיפים את המים וממתינים לפני שמוסיפים חיידקים כך שהמים נספגים באגר של צלחת הפטרי לפני הוספתם.  אולי היה איזשהו מזהם במים.

 

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up