בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8903 - השפעת ריכוזי אנבנה על אזולה שרכית תאריך: 9/3/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
הוספנו אנבנה לאזולה משום שקראנו שהם חיות בסימביוזה אך בתוצאות הניסויים שלנו ניתן ליראות בבירור שהאזולה מתפתחת טוב יותר ללא אנבנה . מדוע זה קרה?
תשובה מאת: פרופ' עמרם אשל
   

שלום,

 

אמנם אין לי מספיק נתונים לקבוע במדויק את הסיבה לחוסר התגובה בניסוי אבל אציג כמה השערות:

1.      ייתכן שהאזולה שהשתמשתם בה, עוד מלכתחילה הכילה אנבנה סימביונטית כך שלאילוח הנוסף לא היה כל יתרון.

2.      לסימביוזה של אזולה עם אנבנה יש יתרון רק בסביבה דלת חנקן, היות והיא מבוססת על קיבוע חנקן מהאוויר ע"י הכחוליה. אם יש מספיק חנקן מומס בתמיסת הגידול לא יהיה לסימביוזה כל יתרון.

3.      השילוב הסימביונטי זקוק לעוצמת אור גבוהה. ייתכן שלא היה מספיק אור בחדר הגידול או שעודף של אנבנה בתמיסה הפריע לקליטת האור ע"י האזולה.

 

פרופ' עמרם אשל
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up