בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8899 - שינוי צבע של תמציות צמחים תאריך: 15/03/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

 ערכתי ניסוי שבו בדקנו שינוי תמציות של צמחים בשינוי של ph . מצאנו כי במיץ גזר אין שינוי של הצבע.לא מצאנו הסבר מדעי האם זה תלוי בשינוי מבנה של מולקולת הצבע כמו בכרוב שבו האנטוציאנין משנה את המבנה המרחבי. תודה רבה ענת

תשובה מאת: ד"ר יעקב תדמור
   

הפיגמנטים של הגזר הם קרוטנואידים שאינם מושפעים מה-PH בעוד שבכרוב הפיגמנטים הם מקבוצת האנטוציאנינים

ניסוי משלים יכול להיות חימום של התמיסות שאמור לאורך זמן לגרום לפירוק של הפיגמנטים השונים

 

דוגמא לשינויים שחלים באנטוציאנינים בעקבות שינוי ב-PH

 

צבע עלי הכותרת של Morning glory (נדמה לי קוראים לו לפופית בעברית) משתנה בהתאם ל-PH בוקואלה

 

 

מצורף המאמר :

 

 

ד"ר יעקב תדמור
מרכז מחקר נוה יער
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up