בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8863 - האם green mold או blue mold הם ארוביים או אנארובים פקולטטיבים? תאריך: 25/2/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
תלמידים בכיתתי מנסים לגדל עובש על קלמנטינות בתנאי חמצן שונים. אני מנסה למצוא מידע על סוגי עובש (במיוחד עובש ירוק ו/או כחול) על מנת לדעת האם הם מסוגלים להתפתח בחוסר חמצן (אנארובים פקולטטיבים) או לא.. תודה.
תשובה מאת: ד"ר אמנון ליכטר
   

שלום רב

פטריות מהסוג של Penicillium תלויות בחמצן להתפתחות. ללא חמצן התאים עוברים אוטוליזה – פירוק עצמי ומתים.

החמצן המומס ברקמה יכול להוות מקור להתפתחות מוגבלת של הפטרייה גם בהעדר חמצן גזי אבל בסופו של דבר, במערכת סגורה הוא יגמר והתפתחות הפטרייה תיעצר

אחסון של פירות הדר באווירה של חמצן נמוך (0.5%) מעכב מאד את התפתחות הפטרייה אבל יש עדיין התפתחות מוגבלת.

מצורף מאמר בנושא


בברכה,

 

 

ד"ר אמנון ליכטר
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up