בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8828 - דו-תחמוצת-הפחמן תאריך: 10/2/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , רפואה  

 פחמן-דו-חמצני  ניצרך בשתיה בכל סוגי המשקאות "המוגזים" . אחרי שתיה והמעבר מהקיבה למעים ולדם האם לא משתנה שווי-המשקל לרעת החמצן החיוני לנו ? האם לא נגרם לנו נזק , ורצוי להימנע משתית משקאות אלה ? תודה לתשובתכם דניאל

תשובה מאת: ד"ר פליקס גוטספלד
   

שלום דניאל !

לא מצאתי דיווחים על נזקים ממים עם CO2 בלבד. בניגוד למקרים נדירים של תופעות לוואי של סודה לאפייה שמכיל נתרן ומשקאות מוגזים עם סוכרים וחומרים אחרים בנוסף ל CO2.

מצורף מקור מוויקיפדיה. שם מוסבר שהחומציות של מי סודה דומה למיצי פירות ולא גורמת לבעיות מטבוליות כגון חמצת מטבולית (בה מופיעות תופעות של שינויי גזים בדם, לאיתם מסוכנות). המנגנון של ויסות בגוף מתגבר בקלות על החומצה שנוצרת על ידי מים עם CO2, חומצה קרבונית. 

CO2 מיוצר בקיבה ובמעיים אצל בני אדם בכמויות. לא ידוע לי על השפעה שלילית לגבי תופעות מטבוליות או נשימתיות.

ראה מאמר חופשי ברשת של  : Babb RR: Intestinal Gas.

ד"ר פליקס גוטספלד
גסטרואנטרולוגיה
בית חולים קפלן

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up