בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8827 - ביוחקר- השפעת סוגי סוכרים על קצב תסיסת שמרים. תאריך: 9/2/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב, אנו תלמידות כיתה יב'. במהלך עבודת הביוחקר שלנו חקרנו את השפעת סוגי סוכרים שונים על קצב תסיסת שמרים. הסוכרים הם: סוכרוז, פרוקטוז, מלטוז, לקטוז, וגלוקוז. בניסוי ביצענו טיטרציה הפוכה. בכל מבחנה הכנסנו 5 מ"ל תמיסת סוכר בריכוז 2%, 5 מ"ל תמיסת שמרים יבשים בריכוז 2.5%, 3 מ"ל פנול-פתליאין ומספר טיפות של NaOH עד לקבלת צבע זהה במבחנות. לאחר מכן הכנסנו את המבחנות לאמבט מים בטמפ' של 37 מעלות צלזיוס והמתנו עד לשינוי הצבע (קצב התסיסה נמדד בזמן השתנות הצבע במבחנה - במבחנה בה קצב התסיסה היה מהיר יותר זמן השתנות הצבע היה קצר יותר). השערתנו הייתה שקצב התסיסה בחד סוכרים יהיה הקצר ביותר אך התוצאות שקיבלנו הן שבפרוקטוז הקצב היה המהיר ביותר, אחריו סוכרוז,אחריו מלטוז ,גלוקוז ובסוף לקטוז. כיצד ניתן להסביר את התוצאות הללו. תודה רבה.

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

מצורפים מספר קישורים רלוונטים לתשובות של מספר ממוחים בנושא :

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7522

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5273

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8643


בהצלחה,

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up