בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8821 - ביוחקר - גרעיני הקפיר תאריך: 18/2/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום רב, אנחנו תלמידות י"ב מבית הספר "עירוני ד" בתל אביב. בעבודת הביוחקר שלנו אנו חוקרות את השפעת אחוזי השומן השונים בחלב (תנובה) על קצב גידול פטריית הקפיר. בניסוי המקדים בדקנו את קצב התרבות פטריית הקפיר בחלב 3% של מספר חברות שונות, והתקבלה התוצאה כי קצב הגידול הגבוה ביותר היה בחלב תנובה. כעת בדקנו את קצב ההתרבות באחוזי חלב שונים של חברת תנובה, כאשר בכל יום מדדנו את משקל הפטריה. שיערנו כי ככל שאחוזי החלב נמוכים יותר, כך קצב התפתחות גרעיני הקפיר יהיה גבוה יותר. להשערה זו אין בסיס מדעי כיוון שלא מצאנו שום מקור מידע המספק לנו מידע מתאים. תוצאות הניסוי (משקל סופי של הפטריה): 1%- 1.3 גרם 2%- 1.33 גרם 3&- 1.5 גרם 3.5%- 1 גרם 3.8%- 1.43 גרם חשוב לציין כי הפטרייה לפני הניסוי גדלה בחלב תנובה 3%. רצינו לדעת האם יש השפעה של אחוזי השומן בחלב על קצב התפתחות פטריית הקפיר, או האם יש בידיכם מידע נוסף שיכול לתרום לנו להסיק מסקנות מן הניסוי. תודה רבה מראש!
תשובה מאת: פרופ' עמיר שרון
   

אין לי מידע על קשר בין אחוזי שומן לקצב גדילה של הפטריה הזו. מהניסויים שלכן גם לא עולה קשר כזה, היות ומשקל (רטוב אני מניח) של הפטריה משתנה ללא קשר אחוזי שומן.

אנסה לתת לכן כיוון מחשבה עקרוני: פטריות ככלל מנצלות את מרכיבי המזון בסביבה בה הן חיות. למשל, פטריה שגדלה על העור תדע לפרק חומצות שומן ונצל אותן כמקור מזון, פטריה שגרה בקרקע על רקב צמחי תדע לפרק שאריות צמחים (בעיקר פולימרים סוכריים כמו צלולוז, המיצלולוז, פקטין וכדומה). לפי הגיון זה, פטריה שגדלה בחלב תנצל קודם כל את הלקטוז (חלבון ולא שומן) היות וזה מרכיב עיקרי בחלב. השומן הוא מרכיב פחות מרכזי ולכן אולי אינו משמעותי לקצב הגידול.

 

מקווה שעוזר במשהו

 

פרופ' עמיר שרון
מדעי הצמח
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up