בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8807 - ביודע-כיצד רעל בפקעות רקפת בטמפ` שונות בזמני התפתחות שונים בריכוזים שונים משפיע על גדילת חיידקים תאריך: 11/2/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
היי, במסגרת פרויקט הביודע שלי אני חוקרת על פקעות רקפת ואני צריכה בסיס ביולוגי לכמה דברים ויש לי כמה שאלות.. הרעל בפקעות רקפת- ציקלמינין האם הוא חלבון, שומן, פחמימה ? השאלה הראשונה שלנו היא כיצד רעל בפקעות רקפת בזמני התפתחות שונים משפיע על גדילת חיידקים וניסחנו השערה שתואמת את תוצאות הניסוי שככל שהפקעות מתפתחות כך כמות הרעל קטנה, אבל אין לנו בסיס ביולוגי לזה.. השאלה השנייה היא כיצד רעל בפקעות רקפת בריכוזים שונים משפיע על גדילת חיידקים וניסחנו השערה שככל שריכוז הרעל יהיה גבוה יותר כך השפעת הרעל תהיה גבוה יותר וקוטר עיכוב הגדילה יגדל..גם פה צריך בסיס ביולוגי ולא מצאנו בשום מקום.. והשאלה השלישית היא כיצד רעל בפקעות רקפת בטמפ' שונות משפיע על גדילת חיידקים וההשערה היא שככל שהטמפ' גדלה כך השפעת הרעל פוחתת. כל ההשערות יצאו נכונות, בטמפ מאד גבוהה הרעל נהרס ולא השפיע בכלל, הבסיס יכול להיות כאן שאולי יש חלבונים ברעל והם עברו דנטורציה ובגלל זה הרעל לא השפיע ? תודה רבה (:
תשובה מאת: ד"ר איריס ידידיה
   

שלום רב,

הרעל בפקעות רקפת- ציקלמינין האם הוא חלבון, שומן, פחמימה ?

הרעל הוא מולקולה אורגנית בעלת מבנה של ספונין. לספונינים מבנים שונים ולעיתים הם כוללים גם מולקולות סוכר הקשורות לשלד המוליקולה. כל הספונינים בעלי תכונות הקצפה ומכאן שמם.

כיצד רעל בפקעות רקפת בזמני התפתחות שונים משפיע על גדילת חיידקים? ככל שהפקעות מתפתחות כך כמות הרעל קטנה, אבל אין לנו בסיס ביולוגי לזה..

חומרי טבע נוצרים בצמח גם כחלק מתהליך פיסיולוגי התפתחותי וגם בתגובה למצבי עקה או תנאי סביבה. ריכוז חומר מסוים לא בהכרח יעלה אן ירד עם הזמן.

כיצד רעל בפקעות רקפת בריכוזים שונים משפיע על גדילת חיידקים וניסחנו השערה שככל שריכוז הרעל יהיה גבוה יותר כך השפעת הרעל תהיה גבוה יותר וקוטר עיכוב הגדילה יגדל.גם פה צריך בסיס ביולוגי ולא מצאנו בשום מקום..

ההנחה שקוטר העיכוב יגדל בתלות בריכוז נכונה עפ"י הרבה מבחנים שמתבצעים עם אנטיביוטיקות ידועות. יש לכך אין ספור הוכחות בספרות.

אם יש במיצוי הרקפת חומרים פעילים נגד חיידקים, עלייה בריכוז תשפיע על הילת העיכוב. מצד שני, קשה לדבר על חומר יחיד כיון שהמיצוי כולל חומרים רבים מקבוצות שונות ואין לדעת במיצוי כולל לאיזו קבוצה של חומרים שייך החומר/ים הפעילים. כמובן שייתכן שמדובר בתערובת חומרים. ניתן למהול את החומר פי 2, 4 , 6 ו- 10 ולבחון את פעילות המיהולים כדי לבדוק את ההשפעה על קוטר העיכוב.

והשאלה השלישית היא כיצד רעל בפקעות רקפת בטמפ' שונות משפיע על גדילת חיידקים וההשערה היא שככל שהטמפ' גדלה כך השפעת הרעל פוחתת.

האם הפקעות היו בטמפרטורות שונות, או המיצוי נחשף לטמפרטורות שונות? הטמפרטורה יכולה להשפיע על הרבה דברים. אם מדובר בחלבון או פפטיד כמובן שהם יכולים לעבור דנטורציה. אם מדובר בחומרי טבע עם קבוצה סוכרית, הם עשויים לעבור פירוק של הקשר הסוכרי ולאבד את פעילותם. ישנם גם חומרים על בסיס נדיף שעשויים פשוט להתנדף בחום כמו שמנים אתריים מסויימים, כך שקשה לתת תשובה חד-משמעית.

חשוב ביותר להבחין בין מיצוי הכולל חומרים רבים לבין חומר נקי שבודד ממיצוי כזה. האם העבודה מתבצעת עם הפקע עצמה, עם מיצוי מימי, מיצוי בפאזה אורגנית וכדומה. כל מיצוי ייתן תוצאה שונה ויכיל קבוצות שונות של חומרים.

 

בהצלחה

 

ד"ר איריס ידידיה
צמחי נוי וביוטכנולוגיה חקלאית
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up