בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8776 - האנזים המחזר חומצה אסקורבית בעגבנייה תאריך: 18/02/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום, אני עורכת ביוחקר בנושא השפעת טמפ' על מידת ויטמין C בעגבנייה, ורציתי לשאול מספר שאלות 1) מהו שם האנזים? 2) האם בטמפ' הגבוהות (95 מעלות) כמות ויטמין הC במבחנה נותרת גבוהה בגלל הרס האנזים המחזר (שנמנע מלחמצן את הויטמין ונמנע מלהוציא אותו מחוץ למבחנה), או שמא הויטמין עצמו עובר דנטורציה? 3) האם האנזים מחזר בעצמו או מסייע לחיזור? תודה רבה, שלי
תשובה מאת: ד"ר אילן לוין
   

 

שלום שלי,

1.      לכל הידוע לי "חיזור" חומצה אסקורבית אינו המונח הנכון. ויטמין C (חומצה אסקורבית) מתפרק בעיקר בריאקציה חמצונית (מתחמצן). ריאקציה חמצונית זו יכולה להיגרם באמצעות גורמים אנזימטיים (אנזימים) ובאמצעות גורמים לא-אנזימטיים. קצב הפירוק האנזימטי והלא-אנזימטי של הויטמין מושפע מגורמים רבים, כגון: חמצן, אור, טמפרטורה ו- pH.

 

החימצון האנזימטי של חומצה אסקורבית מתבצע באמצעות שני אנזימים: ascorbic acid oxidase ו- ascorbic acid peroxidase.

 

2.      בטמפרטורות גבוהות מאוד (מעל כ- 60 מעלות) אנזימים, שהינם חלבונים, עוברים דנטורציה ומאבדים את פעילותם. ניתן לכן לשער כי הכמות הגבוהה של הויטמין שמצאת בטמפרטורה זו היא בעיקר תוצאה של הדנטורציה של האנזימים המחמצנים שהזכרתי לעיל. ויטמין C אינו חלבון ולכן לא יכול לעבור דנטורציה. יחד עם זאת הוא יכול להיות מושפע מחום ולהתפרק. בכל מקרה – ויטמין C אינו מושפע באופן קיצוני מטמפרטורה גבוהה ולכן מסקנתך נכונה.

 

3.      האנזימים שהזכרתי לעיל מחמצנים ולא מחזרים. אני משער שהשאלה שאת שואלת נובעת מהדרך אשר בה בצעת את הניסוי או ליתר דיוק – הדרך שבה מדדת את כמות הויטמין.

 

ד"ר אילן לוין
גידולי עגבניות
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up