בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8761 - תמיסת תרחיף שמרים תאריך: 11/1/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום קוראים לי אמיר ואני עושה ביוחקר על השפעת אתנול על קצב גידול השמרים. השאלה שלי היא אילו כמויות של שמרים, גלוקוז ,מים/מים מזוקקים עלי לערבב כדי שהשמרים יוכלו לגדול (לא חייב בשגשוג) בניסוי המקדים ניסיתי עם תרחיפים שהכילו תמיסת גלוקוז בריכוזים של 1M ו2M בנפח 50 מל והוספתי שמרים טריים במשקל 2.5 גרם לכל אחד מהתרחיפים. לאחר עשר דקות השוותי את בדיקת ה PH של לפני הוספת השמרים ואחרי והיא לא השתנתה כלומר שאין נשימה תאית אוווירנית. צריך יותר סוכר? יותר שמרים? פחות מים? תודה לעוזרים
תשובה מאת: פרופ' חגי אבליוביץ
   

צריך יותר זמן.
במהלך הניסוי כפי שתארת לא ניתן לשמרים מספיק זמן כדי לבצע נשימה.

 

בברכה,

פרופ' חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up