בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8753 - פעילות האליצין בשום תאריך: 12/1/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום רב, אני עושה עבודת ביוחקר על השפעת ריכוזי מיצוי שום שונים (אליצין) על קצב עיכוב גידול של חיידקי אי קולי. רציתי לדעת קצת יותר על הדרך שבה האליצין פוגע בשני האנזימים שחיונים לחיידקים - - ציסטאין פרוטאינז ואלכוהול דהידרוגנז. בנוסף, רציתי לדעת גם מה התפקיד של כל אחד מאנזימים אלו, על האלכוהול דהידרוגנז מצאתי שהוא אחראי להפוך את החומצה הפירובית בתסיסה הכוהלית לאלכוהול ולכן פגיעה בו על ידי האליצין תמנע נשימה תאית. על ציסטאין פרוטאינז כמעט ולא מצאתי מידע, הבנתי שהוא קשור לפירוק חלבונים שיש בהן ציסטאין (אני לא בטוחה לגבי הציסטאין) אך לא הבנתי כיצד הוא מפרק אותן ובמה הוא שונה מציסטאין פרוטאזות. אשמח לקבל כמה שיותר מידע על אנזימים אלו ועל האליצין. כמו כן, האם ישנם טווח ריכוזים מסויימים שבהם האליצין גורם לתמותת החיידקים, כלומר האם למשל, גם בריכוז של 50% או 75% (ריכוזים גבוהים) לא תהיה השפעה משמעותית? תודה רבה, מיי מוניס
תשובה מאת: פרופ' סרג' אנקרי
   

אליצין מחמצן קבוצות SH (ים) בחומצת האמינו  ציסטאין.
ציסטאין דרוש לפעילות הקטליטית של האנזים וחימצון של קבוצת SH בדרך כלל מפסיק את הפעילות של האנזים.
לציסטאין פרוטאז  וADH יש ציסטאין באתר הקטליטי.  על ידי חמצון ציסטאין, האליצין  ימנע הפעילות הקטליטית שלהם.
אנזימים אלה חשובים לפירוק של חלבונים (ציסטאין פרוטאז) ולייצור האנרגיה (ADH) בE.coli.
לכן, עיכוב של אנזימים אלה (במקרה שלנו על ידי אליצין), יהרוג את החיידקים. האפקט הרעיל של אליצין הוא תלוי המינון –ככל שיהיה יותר אליצין כך תמותת חיידקי  ה-  E.coli תגדל,  עד רמה מסוימת של רוויה, אז לתוספת של אליצין לא תהיה יותר השפעה.

 

פרופ' סרג' אנקרי
הפקולטה לרפואה
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up