בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8734 - השפעת סוג הדבש על אי-קולי תאריך: 12/1/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום, במסגרת עבודת הביודע שלנו בדקנו את השפעת סוג הדבש על גדילת חיידקים מסוג אי-קולי, וראינו כי דבש פרחי הבר מנע את גדילת החיידקים בצורה היעילה ביותר. האם יש לכך הסבר?
תשובה מאת: פרופ' נתיב דודאי
   

אם דבש פרחי הבר מעכב יותר, סביר שהוא מכיל חומרים מעכבים שאינם או רמתם נמוכה יותר לדבש הביקורת. מאחר שאין אנו יודעים מה הם בדיוק "פרחי הבר", אין אנו יכולים אפילו לשער מהם החמרים האלה. לכן יש בהמשך המחקר לעשות אנאליזה של הרכב החומרים בדבש, בידוד שלהם  ו/או הפרדת מקטעים, ולבדוק את פעילותם נגד חיידקים.

 

פרופ' נתיב דודאי
היחידה לצמחי תבלין ובושם
מינהל המחקר החקלאי

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up