בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8726 - ניסוי ביוחקר: אוסמוזה בתפוחי אדמה תאריך: 29/12/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
בשאלת החקר: מהי השפעת הטמפרטורה על קצב האוסמוזה של גלילי תפוחי אדמה בדקנו בשני ריכוזי תמיסת מלח (NaCl (0.5%, 1% נבדקו בטמפרטורות 25, 30 ו-60 מעלות צלזיוס. בניסוי של 0.5% התקבלו התוצאות הבאות: בטמפרטורה הנמוכה שנבדקה אחוז השיונוי היה: 4.45%, בטמפרטורה של 30 הייתה עלייה רק ב3.5% ואילו ב60 מעלות צלזיוס הייתה עלייה של 5.73%. אנו צפינו לראות כי ככל שהטמפ עולה אחוז המשקל של תפוח האדמה יעלה גם. אך ב 30 מעלות ניתן לראות שאין התאמה למגמת העלייה שצפינו. כמו כן גם כשחזרנו על ניסוי זה בריכוז של1% נראו תוצאות זהות. נשמח לקבל הסבר מדוע ב30 מעלות העלייה לא התרחשה כצפוי.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

מצורף בזה קישור לתשובה שהתקבלה ע"י המומחה אליו הופנתה השאלה כפי שהיא מוצגת

באתר "בשער":

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8707

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up