בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8720 - שינוי בכמות האנזים פוליפנול-אוקסידאז תאריך: 3/1/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב תלמידותי העלו את השאלה: האם חל שינוי בכמות האנזים פולי-פנול-אוקסידז שבבננה לאורך זמן הבשלתה? האם ידוע על בסיס ביולוגי כלשהו לשאלה זו? תודה, רקפת

תשובה מאת: ד"ר עדנה פסיס
   

הפעילות של האנזים פוליפנול אוקסידאז PPO עולה בהתאמה עם שינוי צבע הקליפה במהלך ההבשלה של הבננה.

קליפת הבננה הופכת במהלך ההבשלה מירוק לצהוב לחום, כאשר האנזים האחראי על ההשחרות של הקליפה זה האנזים פוליפנול אוקסידאז.

נעשו הרבה מחקרים על האנזים הזה בקליפת הבננה. 

מצ"ב מאמר אחרון שפורסם בימים אלו  ב 2016 ע"י חוקרים מקוריאה, בנושא זה שמסכם וממצה את הנושא.

מתוך מאמר זה התלמידים יכולים להגיע להרבה מחקרים נוספים בנושא.

בהצלחה בפרויקט,

בברכה,

 

ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up