הפעילות של האנזים פוליפנול אוקסידאז PPO עולה בהתאמה עם שינוי צבע הקליפה במהלך ההבשלה של הבננה.
קליפת הבננה הופכת במהלך ההבשלה מירוק לצהוב לחום, כאשר האנזים האחראי על ההשחרות של הקליפה זה האנזים פוליפנול אוקסידאז.
נעשו הרבה מחקרים על האנזים הזה בקליפת הבננה.
מצ"ב מאמר אחרון שפורסם בימים אלו ב 2016 ע"י חוקרים מקוריאה, בנושא זה שמסכם וממצה את הנושא.
מתוך מאמר זה התלמידים יכולים להגיע להרבה מחקרים נוספים בנושא.
בהצלחה בפרויקט,
בברכה,
ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני