בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8711 - ביוחקר-השפעת השום על מידת העיכוב בגידול חיידקים תאריך: 29/12/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום, ביצענו ניסוי במסגרת הביוחקר שלנו -השפעת השום על מידה עיכוב גידול החיידקים. בדקנו את השום במספר מצבים, שום מוקפא שהופשר, שום טרי, שום מבושל ושום בנוכחות ph. מצאנו שההשפעה הרבה ביותר של השום על עיכוב גדילת החיידקים הייתה ההשפעה של השום הטרי ובניגוד לכך ההשפעה המועטה ביותר של השום היה השום בתנאי ph שונים . רצינו לדעת מה קורה מבחינת השפעת שום טרי במפגש עם חומצות מערכת העיכול והאם יעילותו של השום הטרי אכן נשמרת או שהיא נפגעת כתוצאה מהמפגש עם החומצות?

תשובה מאת: ד"ר יוספה אברהם
   

שלום רב

 

לפי המאמר המצויין למטה :החומר הפעיל שבשום , האליצין , מעוכב על ידי HCL  וזה מאשר את התוצאות שקיבלתם בניסוי ,שיעילותו של השום הטרי נפגעת במגע עם חומצות. כנראה שלמרות שיש אחוז מסויים של פירוק בקיבה , עדיין נשאר מספיק חומר פעיל לעיכוב גידול החיידקים .יש לקחת בחשבון שהשום נאכל עם מרכיבי מזון נוספים שיכולים להגן עליו מפני הפרוק.

 

J AOAC Int. 2003 May-Jun;86(3):544-50.

Determination of sulfite in dried garlic by reversed-phase ion-pairing liquid chromatography with post-column detection.

Perfetti GA1Diachenko GW

 

בכבוד רב

 

ד"ר יוספה אברהם
המחלקה למטבוליזם ותזונת האדם, בית הספר לרפואה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up