בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8550 - טמפרטורת רתיחה של מי חמצן בהשוואה למים תאריך: 12/10/2015
תחומי דעת:  כימיה  
שלום, רציתי לדעת מדוע למי חמצן טמפרטורת רתיחה גבוהה יותר מאשר למים? האם הסבר נובע מהבדל בכוחות ואן-דר-ולאס? בכך שלמי חמצן יש אטום חמצן נוסף? שרון
תשובה מאת:  לנה יאדגרוב
   

שלום,

 

בשביל לענות על שאלה זו יש לקחת בחשבון 3 סוגים של כוחות:

בהשוואה למים ל H2O2 יש

*  יותר אלקטרונים ולכן פולריביליות גבוהה יותר וכוחות לונדון חזקים יותר (כוחות לונדון אלו כוחות ון דר ואלס חלשים)

* מומנט דיפול הרבה יותר גדול (2.26 לעומת 1.86). אינטראקציות דיפול – דיפול חזקות יותר תורמות להעלאת נקודת רתיחה

* בגלל חמצן אחד נוסף, לפרוקסיד יש יותר אתרים פנויים ליצירת קשרי מימן – וזה גם תורם רבות להעלאת נקודת רתיחה

 

לנה ידגרוב
הפקולטה לכימיה, המחלקה לחומרים ופני שטח
מכון ויצמן למדע

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up