בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8242 - כיצד סוגי מסטיקים שונים משפיעים על רמת החומציות בפה? תאריך: 8/2/2015
תחומי דעת:  רפואה  , רפואת שיניים [ רפואה ]  
אנחנו רוצות לבדוק את רמת החומציות בפה לאחר לעיסת סוגים שונים של מסטיקים. היום יש לכם ביסוס מדעי על כך שסוג המסטיק משפיע על רמת החומציות בפה? האם טוב שיש רמת חומציות גבוהה בפה?
תשובה מאת: ד"ר אסתי דוידוביץ
   

 

תשובה:

אחרי חשיפת השיניים למזון בעיקר סוכרים עולה רמת החומציות בפה. רמת החומציות ההתחלתית בפה, קצב ירידת החומציות, וזמן החזרה לרמת חומציות תקינה לאחר חשיפה למזון הם אינדיבוידואלים ותלויים בגורמים שונים: קצב הפרשת רוק, הרכבו, סוג החיידקים בחלל הפה ועוד.

    אין ספק, שלעיסת מסטיק מנטרלת מיידית את החומציות בפה. ברב המחקרים לא  הרכב המסטיק היה משמעותי, אלא פעולת הלעיסה עצמה, הגורמת להפרשה של רוק. ככל שרמת החומציות בפה עולה, כך ההגנה על השיניים עולה.

 

לעוד מידע כדאי להסתכל על עקומת סטפן המתארת את ירידת החומציות מיד לאחר שטיפת סוכרוז

ד"ר אסתי דוידוביץ
המחלקה לרפואת שיניים לילדים
הפקולטה לרפואת שיניים
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up