בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8183 - ערך אנרגטי של סיבים תזונתיים תאריך: 6/1/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , רפואה  
אנו מלמדים שגופינו לא מנצל סיבים תזונתיים בגלל אי יכולת לפרק לחד סוכרים הנספגים לדם ומנוצלים לחילוף חומרים. האם באכילה של 100 גרם קואקר או כל מזון עשיר בסיבים יש לקחת בחשבון הקלורי היומי את הערך האנרגטי שרשום על השקית . לדוגמה על שקית קואקר רשום 370קלוריות ל- 100 גרם (על קמח לבן 330 קלוריות ל-100 גרם בלבד ) . או שבפועל הגוף מנצל רק חלק מהערך האנרגטי ? אודה לכם אם תענו לשאלתי זו שמטרידה אותי מזה זמן רב ? רחל
תשובה מאת: ד"ר אולגה רז
   

שלום רב,

ראשית, הסיבים התזונתיים לא נספגים במעי הדק אבל מנוצלים על ידי החיידקים במעי הגם ומספקים כמות לא גדולה של קלוריות.

שנית, כשאוכל נאכל ונעכל בגוף, כ-10% מהקלוריות, במיוחד אלו הבאות מחלבונים ופחמימות מורכבות, "מתבזבזות" על תהליך העיכול והעברת מרכיבי המזון לתאי המטרה. כך שהערך הקלורי הרשום בטבלאות איננו שווה לערכו המופק על ידי הגוף.

בברכה,

 

ד"ר אולגה רז
מנהלת היחידת לתזונה ודיאטה
בית החולים איכילוב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up