בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8159 - משקאות חריפים כמגבירי צרבת תאריך: 1/1/2015
תחומי דעת:  רפואה  
האם הגברת הצרבת כתוצאה משתיית משקאות חריפים נגרמת מסיבה הקשורה בשסטום בין הושט לקיבה? או שייתכן שהחומצות הנמצאות במשקאות כמו גם הן תורמות להגברת התופעה? תודה מראש- ידידה
תשובה מאת: פרופ' זייד עבאסי
   

 שלום,

למרות שהדברים מושפעים מסוג המשקה והרגלי השתייה, יש כמה מנגנונים שבהם אלכוהול מגביר את הצרבת:

אלכוהול מחלשי את הסגירות של ה-LES  Lower Esophageal Sphincter) ) וכך מאפשר REFLUX.

כמו כן אלכוהול מגביר הפרשת גסטרין, הורמון הידוע כמזרז הפרשת HCl בקיבה, כך שמיצי הקיבה נעשים יותר חומציים ובשילוב עם ההחלשות של ה-LES הצרבת מוחמרת.

 

בברכה

פרופ' זייד עבאסי
המחלקה לפיזיולוגיה
הפקולטה לרפואה
הטכניון

 

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up