בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8080 - שאלות לעבודה בנושא שוקולד תאריך: 4/12/2014
תחומי דעת:  ביולוגיה  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , רפואה  

שלום, אני עושה עבודה בכימיה בנושא השוקולד והשאלת חקר שלי היא האם שוקולד באמת בריא לגופינו. יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עזרה בהן: 1.האם שוקולד משפיע על בריאותינו לטובה או לרעה ואיזה  יש לשוקולד על גופינו ולמה?
2.האם לשוקולד מעובד יותר יש את אותן ההשפעות של שוקולד מעובד פחות?

 תודה מראש, טל

תשובה מאת: ד"ר גל דובנוב-רז
   

שלום טל,

אכן, גם לצמח הקקאו, כמו לצמחים רבים , ישנם יתרונות בריאותיים. הקקאו נקשר בעיקר עם בריאות הלב וכלי הדם. עם זאת, כאשר אומרים "שוקולד", הכוונה היא לאותו מאכל-ממתק-ממרח, אשר עבר מספר עיבודים מאז היה זרע מעץ הקקאו. השוקולד אותו אנו צורכים בפועל מועשר בשמנים צמחיים ובסוכר, ולאור כך, אינו מומלץ לצריכה עקב קשר אפשרי עם השמנה ועששת. 

 

ד"ר גל דובנוב-רז
מרפאת ספורט, תזונה ואורח חיים בריא, בית החולים אדמונד ולילי ספרא לילדים
מרכז רפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up