בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8058 - חומרים אנטי בקטריאלים בקליפת רימון תאריך: 09/12/2014
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , רפואה  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום, במסגרת עבודת הביוחקר שלנו בביולוגיה גילינו שמיצוי חם של קליפת רימון גורם לפגיעה בחיידקי e.coli שאלתנו היא מה הוא החומר הפעיל הגורם לכך ומה הוא הרכב החומרים בקליפת הרימון ?

 תודה מתן, מגמת ביולוגיה קבוצת יבנה

תשובה מאת: ד"ר דורון הולנד
   

שלום

קרוב לוודאי שהפעילות אותה גיליתם מקורה בקבוצת חומרים שנקראת באופן כללי פולי-פנולים. קליפת הרימון עשירה מאוד בחומרים האלה ובמיוחד בחומרים הנקראים אלגי'טאנינים. אלו הם פולי-פנולים מסיסים שהם נגזרות של חומצה אלגית שמחוברות למולקולת גלוקוז. אחד החומרים הללו הוא החומר פוניקלגין (Punicalagin). לחומר זה פעילות אנטימיקרוביאלית חזקה ביותר. אם תחפשו חומר זה באינטרנט תוכלו למצוא בפירוט את מבנה המולקולה ובאיזה צמחים היא מיוצרת.

בברכה

ד"ר דורון הולנד
צוותי המחקר-נווה יער
מינהל המחקר החקלאי

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up