בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7704 - השפעת ההורמון אתילן על משקל הבננה תאריך: 31/3/2014
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב,
במסגרת ניסוי הביוחקר בדקנו את השפעת הורמון האתילן (המופרש מפרי התפוח) על קצב הבשלת הבננה. לשם כך ביצעו 5 טיפולים -בכל טיפול העלנו את רמת ההורמון (ע"י הגדלת מספר התפוחים: בטיפול 1 היה תפוח אחד עם בננה, בטיפול 2 היה 2 תפוחים עם בננה וכן הלאה). את התפוחים והבננות הנחנו בשקיות אשפה, בהן ביצענו חירור ע"י מחט על מנת למנוע האטה בקצב ההבשלה מפליטת CO2.יש לציין כי הבננות היו מאותו האשכול והסוג,ירוקות, וכי התפוחים היו מאותו הסוג (סטרקינג). לאחר 6 ימים, פתחנו את השקיות: מדדנו את משקלי הבננות, בדקנו את רמת הגלוקוז וצבע ההשחמה של הבננה. תוצאות הניסוי הראו כי ככול שרמת האתילן (מספר התפוחים) היתה גבוהה יותר, כך הבננה בשלה יותר (על סמך טבלת הבשלה).
כמו כן, בדיקת הגלוקוז הראתה כי ככול שרמת האתילן הייתה גבוהה יותר-כך רמת הגלוקוז בבננה הייתה גבוהה יותר. לעומת זאת, בבדיקת משקלי הבננה לאחר הניסוי, התקבלה מגמה שונה ממה שציפינו לראות: ככל שרמת האתילן הייתה גבוהה יותר, כך הבננה איבדה פחות מסה (למרות שנמצא בה יותר גלוקוז והייתה בשלה יותר). מה יכול להיות ההסבר לירידה במשקל הבננה?

תודה מראש.

תשובה מאת: ד"ר עדנה פסיס
   

שלום

בכמות שונה של תפוחים ובננות נוצרו גם רמות שונות של נשימה ויצור פד"ח  ומים . למרות החירור עדיין יש פד"ח ומים בשקית

כנראה שרמה גבוהה יותר של  מים באווירת השקית בגלל  הנשימה המוגברת גרם  לפחות אובדן משקל

בברכה

 

ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני

לשאלה זו נשאלה שאלת המשך, לצפייה לחצו כאן
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 תגובה לתשובה
מאת: דניאל אברהם     //


שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up