בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7503 - ברזל בדגני בוקר תאריך: 15/12/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , הנדסת מזון  

שלום רב,

מהי הסיבה שמכניסים לדגני הבוקר השונים ברזל מוצק (Fe (s?

וכיצד ברזל זה הופך ליוני הברזל אשר נחוצים לשימוש בגוף האדם Fe+2?

תודה רבה.

תשובה מאת: ד"ר ענבר ברוש
   

שלום,

אני מניחה שמכניסים ברזל לדגני בוקר כדי שיהיה אפשר למכור אותם כמוצר שנחשב בריא יותר.

הסיבה שניסחתי כך את התשובה היא שבאופן אבסורדי ברזל נספג פחות טוב בסביבה של סידן, שנמצא בחלב שאיתו בדרך כלל אוכלים את הדגנים.

ברזל נספג טוב דווקא בנוכחות ויטמין סי, כך שלצורך ספיגה טובה של הברזל מהדגנים, ניתן להמליץ לאכול אותם ללא חלב ועם קיווי, מיץ תפוזים או מיץ גמבה (נשמע איכס? הידעת שחצי גמבה מכילה את כמות ויטמין הסי המומלצת לצריכה יומית?).

הברזל אכן מוסף לדגנים כאבקה שאינה יכולה להספג בגוף, אך חומצות מערכת העיכול הופכות את הברזל ליוני ברזל.

בתיאבון!

ענבר

 

ד"ר ענבר ברוש
 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up