בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7231 - הקפאת חיידקים תאריך: 03/09/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , התא- מבנה ופעילות [ ביולוגיה - 1 ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , מוט"ב  

שלום וברכה,
 

כשמקפיאים חיידקים במקפיא- האם החיידקים הוגטטיבים שאינם יוצרים ספורות ימותו?
יש מורות הטוענות כי  תאי החיידקים מכילים מים ולכן המים שקופאים בתוכם גורמים לפיצוץ התא, גם בחיידקים  גרם חיוביים  וגם בחיידקים גרם שליליים (המקביל לכך הם תאי צמחים- כשיש קרה תאי הצמחים מתפוצצים למרות הדופן שיש להם).
ויש מורות הטוענות כי חיידקים בעלי דופן כלומר, חיידקים גרם חיוביים, לא יתפוצצו.
ברור כי המטבוליזם של החיידקים יואט / יעצר עד לשלב ההפשרה, אך האם החיידקים הוגטטיביים שאינם יוצרי ספורות שורדים בכלל את תהליך ההקפאה?

בטוחה אני כי יש מומחים טובים בעניין שיוכלו לשפוך אור על הדילמה שנוצרה בינינו.
נשמח לקרוא הסבר ונימוק מפורט  שישפוך אור וידע עבורנו, המורות לביולוגיה ומוט"ב, על הנושא.

  תודה מראש,

   אסתר

תשובה מאת: פרופ' סרג' אנקרי
   

שלום,

ניתן להקפיא בקטריות במידה ומשתמשים בגליצרול בתהליך ההקפאה. הגליצרול מונע את היווצרות גבישי הקרח בתוך הבקטריות, העשויים לפגוע בבקטריות.

בברכה,

פרופ' סרג' אנקרי
הפקולטה לרפואה
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up