בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7110 - שמנוניות מי ים המלח. תאריך: 9/6/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , כימיה  , מדעי הסביבה  , כימיה אורגנית [ כימיה ]  , ביולוגיה - 1  , אקולוגיה [ ביולוגיה - 1 ]  

מדוע למי ים המלח יש מרקם שמנוני ?

תשובה מאת:  איתי גבריאלי
   

שלום רב,

מדוע למי ים המלח יש מרקם שמנוני? – שאלה מצויינת.

אני מניח שהכוונה היא תחושה ולא מרקם שמנוני.

 

האמת שהתשובה לא לגמרי ידועה לי, ויש שתי אפשרויות:

  1. המליחות הגבוהה, כמעט 350 גרם לליטר (המלווה בצפיפות גבוהה: 1.24 ק"ג לליטר). במליחות כה גבוהה קיימת אינטראקציה בין היונים (היסודות) המומסים במים (במקרה זה בתמלחת), ובכלל זה אינטראקצית דחייה בין היונים הטעונים במטען שלילי ואלו הטעונים במטען חיובי. אינטראקציה כזו קיימת גם במים במליחויות נמוכות אולם שם יש מספיק מרחב ליונים לשמור מרחק זה מזה.

 

  1. צמיגות תמלחת ים המלח הגבוהה בערך פי 3 מזו של מים רגילים.

 

כל טוב,

 

 איתי גבריאלי

המכון הגיאולוגי, ירושלים

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up