בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 6163 - פרי וירק עם סימני עובש תאריך: 10/04/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , כימיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , הנדסת מזון  

שלום רב

קראתי בעבר שאסור לאכול פירות וירקות עם כתמי עובש/ ריקבון מפני שהעובש מפריש רעלנים

לפרי כולו, ומסיבה זו אין גם להסיר את החלק עם העובש ולאכול את השאר.

אשמח לקבל תשובה עם הסבר על הנושא.

בברכה

תשובה מאת: פרופ' נחמן פסטר
   

שלום,

התשובה של המומחה מורכבת מהקדמה ומספר מאמרים נלווים. ראשית, יש לקרוא את קובץ ההקדמה המצורף ולאחר מכן להיכנס לקישורים למאמרים המצורפים:

1. לצפייה בקובץ ההקדמה וההסבר לחץ כאן.

2. להלן רשימת המאמרים אותם ניתן למצוא בקישור המצורף לאתר 'עלון הנוטע':

הקישור לאתר: http://www.perot.org.il/Alon/Alon-OpenPage.htm

רשימת המאמרים:

א. "אפלטוקסינים, רעלנים הנוצרים על ידי אספרגילוס בתאנים ותמרים" - נחמן פסטר ורבקה ברקאי-גולן אפריל 2010.

ב. Ochratoxin, רעלן הנוצר ע"י פטריות Aspergillus ונמצא בענבים ומוצריהם - נחמן פסטר ורבקה ברקאי-גולן מאי 2009.

 

 בברכה,  

פרופ' נחמן פסטר
מנהל המחלקה למדעי המזון
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up