בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5935 - האם לדבש יש תכונות אנטיבקטריאליות? תאריך: 19/12/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הוראת המדעים  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום,

אני וחברה שלי עובדות בתקופה זו על הביוחקר שלנו ושאלת החקר שלנו היא: האם ריכוזים שונים של דבש יכולים להשפיע על גידול של חיידקים?
ידוע כי דבש מדכא גידול חיידקים ורצינו לשאול אם תוכלו להסביר לנו אילו חומרים בדבש הם אנטיביוטיים ומונעים גדילה והתרבות של חיידקים? בניסוי שערכנו זרענו את החיידקים סרציה ואלבוס על מצע גידול מוצק ועליהם שמנו ריכוזים שונים של דבש. בריכוזים בגבוהים החיידקים לא התפתחו.
רצינו לשאול אילו מרכיבים בדבש משפיעים על עיכוב של התפתחות חיידקים?

תשובה מאת:  בשער ברשת
   


שלום,

שאלת ביוחקר דומה נשאלה ומפורסמת באתר:

להלן הקישור: http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5800

בהצלחה,
 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up