בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5841 - שאלת המשך לגבי שמרים תאריך: 21/11/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הוראת המדעים  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
זוהי שאלת המשך, לצפייה בשאלה המקורית לחצו כאן

שלום
בהמשך לשאלה לגבי השפעת קפאין על שמרים.
הבנתי מתשובתך כי יהיה עיכוב בהתפתחות השמרים. בצענו ניסוי בו הכנסנו קפאין לתמיסה ובה שמרים וסוכר, ובהשוואה לתמיסה ללא קפאין ראינו קצב נשימה מוגבר במבחנות עם הקפאין (גובה קצף שנוצר).
מה יכול להיות ההסבר לכך ?

תשובה מאת: פרופ' חגי אבליוביץ
   

שלום,

לא זכור לי שאמרתי שיהיה עיכוב בהתפתחות השמרים. למה בכלל הכוונה במילים "עיכוב בהתפתחות השמרים"? אם הכוונה לעיכוב בגידול במספר התאים, הרי שהפסקת חלוקת התא אין משמעה הפסקת המטבוליזם. בהחלט ייתכן שקצב שחרור פחמן דו חמצני יגבר בעוד שקצב התחלקות התאים ייאט או ייעצר.


ד"ר חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up