בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5680 - השפעת דרגת חומציות על נבילת צמחים תאריך: 05/06/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , מדעי הסביבה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום

רציתי לשאול מה הקשר בין התפתחות מיקרואורגניזמים על גבעול לבין נבילת צמח והאם שינוי בדרגת חומציות המים יכול לעכב את הנבילה ואם כן אז איך.

תודה רבה על עזרתכם!!

תשובה מאת: פרופ' יגאל אלעד
   

קיימים מיקרואורגניזמים המסוגלים לתקוף גבעולי צמחים וחלק מהם גורמים לנבילה. שינוי חומציות המים לא משפיע בדרך כלל על רגישות צמחים למחלות אבל יתכן שבמקרה מיוחד זה ישפיע במעט. במידה והמים מיושמים לקרקע (בהשקיה) הם בסופו של דבר יגיעו לצמח בדרגת חומציות המקורית בגלל התגובה הכימית של הקרקע

בברכה

יגאל

פרופ' יגאל אלעד
המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר העשבים, מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up