בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5540 - השקעת אנרגיית חום במעבר פאזה מקרח למים תאריך: 26/03/2012
תחומי דעת:  כימיה  , מדעי הסביבה  , הוראת המדעים  

ל "בשער ברשת" שלום רב


במסגרת לימודי מדעים לכיתות ז' חשוב לנו להדגים , שלא תמיד כשמשקיעים אנר' חום בחומר, מקבלים עליית טמפר'. לצורך זה אני מחממת קרח (ממים מזוקקים) ומודדת את נהחום בכל דקה. במעבר בין מים לגז, עניין השקעת הטמפ' מודגם יפה מאד, (במשך כ-20 דקות הטמפ' נעה סביב 99-100 מעלות(, בעוד שבתחילת התהליך, יש עליה מתמדת של הטמפ'. במעבר מקרח לנוזל, הטמפ' "מתעכבת" רק דקה אחת.


ברור לי שהעניין קשור לחוזק הקשר בין המולקולות במצב צבירה זה, ובכל זאת חסר לי הסבר שיסבר את אוזנם של התלמידים והמורים.



תודה על תשובתכם.



נירה מנע, לבורנטית, תפוח פיס קריית-אונו.


תשובה מאת: פרופ' קדמה בר-אלי
   

החום הכמוס של הקפאון נמוך בהרבה מזה של חום הנדוף בערך פי 10.


אם משתמשים באותה כמות מים לנדוף ולקפאון ואם משתמשים באותו הקצב של חמום או קרור הרי זמן העכוב של המדחום יהיה קטן בהרבה בתהליך הקפאון.


אינני בטוח שזו התשובה הנכונה כי אינני יודע אם ההנחות שהנחתי למעלה תואמות את מהלך הנסיון.


בברכה

ק בר אלי


פרופ' קדמה בראלי
מדעים מדוייקים ביה"ס לכימיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up