בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 3571 - תערובת של אניס ומים תאריך: 07/06/2008
תחומי דעת:  כימיה  , הוראת המדעים  , מוט"ב  
בערבוב משקה אניס ומים התקבלה אמולסיה, אולם למחרת השארית בכוס נראתה כתמיסה הומוגנית לגמרי. הכיצד?
תשובה מאת: פרופ' שלמה מגדסי
   

שלום ענת,

אם משקה האניס הוא כמו עארק (משקה אלכוהולי המכיל גם חמרים אורגניים בלתי מסיסים במים), אזי נוצרת אמולסיה ספונטנית בעלת טיפות קטנות, ולכן מתקבלת עכירות. זו האמולסיה הנצפית בתחילה. הטענה כי למחרת הופכת התמיסה להומוגנית נראית קצת תמוהה. האם היא ממש שקופה? אם בכל זאת התמיסה שקופה קימות שתי אפשרויות לכך:

א. המסה מלאה של החמרים האורגניים בתערובת כהל-מים, וזה אומר כי כמות החמרים האורגניים הבלתי מסיסים היא נמוכה למדי.

ב. יש הפרדה מלאה של האמולסיה, כלומר החמרים האורגניים נפרדו כשכבה דקיקה מעל התמיסה השקופה, והצופים לא הבחינו בה, ויתכן אפילו שהתנדפו במהלך הלילה.


בברכה,


פרופ' שלמה מגדסי
המכון לכימיה - המרכז לננוטכנולוגיה
האוניברסיטה העברית
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up