בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 3407 - מים אחרי רתיחה והתקררות רותחים יותר מהר? תאריך: 13/03/2008
תחומי דעת:  כימיה  , מוט"ב  
האם מים אחרי רתיחה שהתקררו לחלוטין ירתחו יותר מהר אחר כך? האם קיים שינוי כלשהו שגורם להם לרתוח יותר מהר?
תשובה מאת: פרופ' בני גרבר
   

שלום רב,

במים מזוקקים, בתנאי מעבדה מושלמים, תהליך הרתיחה הראשון לא משפיע על התהליך השני. העיקרון שונה כאשר מדובר במי ברז לדוגמא. מים אלה מכילים ריכוז נמוך של מלחים המומסים במים. ע"פ חוקי התרמודינמיקה המלח שבמים גורם לעליה בטמ"פ הרתיחה (בהשוואה לזו של מים מזוקקים). בתהליך הרתיחה מלח מהתמיסה (המים) שוקע בדפנות הכלי. בתנאים אלה רתיחה נוספת תתרחש בטמ"פ נמוכה יותר, כיוון שלאחר הרתיחה הראשונה אין יותר מלחים במים. זהו האפקט המתואר בשאלה, אפקט זה תלוי בריכוז המלחים במים בהם משתמשים.

בברכה,

פרופ' בני גרבר
המכון לכימיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up