בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 3373 - מה כל כך רע בקמח לבן? תאריך: 02/03/2008
תחומי דעת:  תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , מבוא לביולוגיה של האדם [ ביולוגיה - 1 ]  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , מוט"ב  

ביום שישי 29.2 באחד מעיתוני סוף השבוע, במדור הצרכנות, היתה השוואה של סוגי לחם שונים מבחינת ערכם התנזונתי. אחד הקריטריונים לערך תזונתי נמוך היה - שיעור (גבוה) של הקמח הלבן בלחם .


שאלתי - מה רע בקמח לבן, ומדוע הוא מוריד את ערכו התזונתי?


ובנוסף, שיעור הסיבים התזונתיים הטבעיים (של החיטה) לעומת הסיבים התזונתיים המוספים באופן מלאכותי . ככל שמוסיפים סיבים ממקור אחר, זה מוריד את ערכו של הלחם


סיבים הם סיבים, ומה זה משנה מה מקורם?


תודה!




תשובה מאת: ד"ר אולגה רז
   

שלום רב לשואלת,

קמח לבן נספג במערכת העיכול במהירות, וכתוצאה מכך רמת הסוכר בדם עולה גם היא במהירות, בדומה להשפעה של סוכר לבן. תופעה זו איננה רצויה לחולי סוכרת, לשומרים על משקל, לחולי לב ועוד. כמו כן, ניקוי הקמח מהקליפות מוריד את ערכו התזונתי בכך שמוריד את תכולתם של ויטמינים, מינראלים ופיטוכימיקליים החשובים לבריאות.

בהקשר לסיבים, אין הבדל מהותי בין הסיבים ה"טבעיים" של החיטה ובין הסיבים המוספים, לפעמים אפילו הסיבים המוספים יותר מועילים.

בכבוד רב,
אולגה רז
מנהלת היחידת לתזונה ודיאטה
בית החולים איכילוב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 תודה לגב אולגה רז
מאת: יעל בר     5/3/2008


שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up