בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 3263 - טווח טמ"פ אופטימלי תאריך: 25/01/2008
תחומי דעת:  ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , מבנה התא וגנטיקה [ ביולוגיה ]  , התא- מבנה ופעילות [ ביולוגיה - 1 ]  

ברצוני לדעת מהי ההגדרה המדוייקת לטווח טמפרטורה אופטימלי לפעילות אנזים? האם בתוך טווח הטמפ' האופטימלי יש טמפ' מדוייקת שבה קצב פעילות האנזים מקסימלי? בדר"כ נהוג לשרטט את הגרף המצביע על הקשר בין טמפ' לקצב פעילות אנזים כמעין פרבולה - ושאלתי היא האם יש נק' קיצון בודדת שהיא הנקודה האופטימלית?

תשובה מאת: פרופ' עבד עזאם
   

טווח הטמפרטורות בו עובד אנזים נקבע ניסיות ומשתנה מאנזים לאנזים. בטווח הטמפרטורות הנמוך האנזים לא פעיל כי אנזימים באופן כללי עובדים לאט בקור (כמו גם ריאקציות כימיות לא מקוטלזות). עיכוב האנזים על ידי קור הוא הפיך. בטמפרטורות גבוהות עיכוב האנזים נובע מדנטורציה של האנזים בטמפרטורת גבוהות. טווח הטמפרטורות בו חלבון יכול להיות יציב הוא רחב. ולכן ברוב המקרים אין נקודת קיצון בודדת שמסמלת את המכסימום וממנה יש ירידה.

בברכה,


ד"ר עבדאלסלאם עזאם
מדעי החיים, ביוכימיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up