בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10232 - השרייה וזריעה תאריך: 19/9/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  
שלום, אשמח אם תוכלו להגיד לי מה משך הזמן להשריית שעועית לבנה, ואיך משפיעה טמפרטורת המים על הזריעה, תודה רבה!
תשובה מאת: ד"ר יהושע קליין
   

שלום לי,

זמן השרייה תלוי בטמפרטורה. בין 18-23 מ"צ הייתי משרה 4-6 שעות על מנת לעודד נביטה. בין 15-18 מ"צ צריכים 10 שעות, ובין 23-28 רק 2-3 שעות. מעל 30 או מתחת ל12 מ"צ השרייה תפגע ביכות נביטה, בגלל הרגישות של ליפידים של קרום התא לטמפרטורות קיצוניות.

בברכה,

 

ד"ר יהושע קליין
המכון למדעי הצמח
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up