בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10199 - שאלה תאריך: 29/7/2019
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , ביולוגיה  
שלום רב, אדם כחוש הוא אדם רזה. האם רזה הוא אדם שאין לו שומן בכלל או שיש לו מעט שומן? האם ייתכן שלאדם לא יהיה שומן כלל? האם בהקשר לחלב - חלב כחוש - מדובר בחלב ללא שומן בכלל או חלב שנושא בחובו רק מעט שומן? הרבה תודה, רום
תשובה מאת: ד"ר קובי מאירי
   

 

שלום רום,

 

לכל אדם יש שומן. אנשים רזים יהיו בעלי אחוז שומן נמוך.

קיימים נתונים לגבי מהו אחוז השומן הרצוי אצל גברים, נשים, ילדים וכו' בהתאם לפרמטרים נוספים כמו גיל, ספורטאים ועוד.

בחלק ממוצרי החלב, בשלבי הייצור הראשונים,  מפרידים את השומן מהחלב, כך שמקבלים חלב כחוש או רזה, ושמנת. חלב כחוש משמעו חלב עם כמות שומן קטנה מאוד, בסביבות 0.1% שומן.

 

 

ד"ר קובי מאירי
טכנולוג מחקר ופיתוח
תנובה

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up