בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10193 - התפשטות של נוזל תאריך: 7/7/2019
תחומי דעת:  כימיה  
שלום רב נוזל שמתפשט ונעצר על ידי, כאשר הוא מתייבש קצוות הנוזל=הגבולות, עבים יותר או גבוהים יותר מהשטח הפנימי. מהו ההסבר לכך והאם יש דרך למנוע תופעה זו? בברכה, מוטי
תשובה מאת: פרופ' אבי מרמור
   

שלום מוטי,

אם הבנתי נכון את השאלה, תופעה זו ידועה בשם "coffee stains".

המנגנון מסובך למדי וקשה לתאר אותו בקצרה ללא ידע מוקדם.

אני ממליץ לעשות חיפוש על פי מילות המפתח הנ"ל ולהתקדם לפי רמת החומר שיימצא תוך כדי  לימוד הידע הנדרש.

 

 

פרופ' אבי מרמור
הנדסה כימית וביו - רפואית
הטכניון
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up