בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10170 - האם ניתן לאכול פרי לא בשל של משמש ואם כן יתרונות מול חסרונות תאריך: 30/5/2019
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , ביולוגיה  
יש לי בחצר עץ משמש. אם אחכה שיבושיל יהיה מלא בתולעים כי הבוסתן שלי הוא ביואורגני. השנה נבצר ממני לכסות את העץ בזמן. ולכן שאלתי אם לא מסוכן לצרוך פרי משמש כשהוא עדיין בוסר. תודה בברכה בילי סטמפל
תשובה מאת: ד"ר עדנה פסיס
   

 

שלום בילי,

 

אמנם תשובה מלאה תלויה במיקומך בארץ ובמאפיינים גיאוגרפיים נוספים בנוגע להיכן נמצא העץ הבודד שלך.

אולם, תשובה ראשונית היא כי המשמש שהינו בוסר לא ניתן לאכילה כי הוא קשה וחמוץ.

אם רוצים לקטוף מוקדם (שלב שבירת צבע לא בוסר), אפשר  לטפל במשמש באתילן או טבילה באתרל כדי לזרז את הבשלת הפרי.

 

בברכה,

 

 

ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 פרי בוסר של משמש
מאת: בילי סטמפל     11/6/2019


2 תשובה
מאת: עדנה פסיס     11/6/2019


שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up