בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10169 - השפעת ריכוזי מלח על מבנה מרחבי של חלבונים תאריך: 30/5/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום למומחה, במסגרת עבודתנו בביוחקר נתקלנו בשאלה ללא תשובה, ידענו על סמך ידע קודם שבריכוזי מלח גבוהים מתרחשת פגיעה במבנה השלישוני או הרבעוני של חלבונים בתא השמר, אך לא מצאנו לכך מקור מבוסס שיסביר את התופעה. האם יש אפשרות לסיוע?
תשובה מאת: פרופ' אריה גרטלר
   

שלום מור,

מרבית החלבונים שקיימים בגוף של בעלי חיים שוהים בריכוז מלח פיזיולוגי של בערך 0.15 מולר. לעומת זאת חלבונים בחיידקים הלופיליים (שחיים בריכוזי מלח גבוהים) מצויים הריכוזי מלח הרבה יותר גבוהים. יש תופעה של SALTING OUT בה ריכוזי מלח גבוהים גורמים להשקעה של חלבונים אך היא שונה בחלבונים שונים. יש מלח מסוים (לא פיסיולוגי) AMMONIUM SULFATE שמשמש חוקרים להשקעה בררנית של חלבונים אך זה נעשה בריכוזים הרבה יותר גבוהים מריכוזי מלח הנמצאים בגופנו.

 

 

פרופ' אריה גרטלר
ביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up