בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10162 - השפעת הבצל על שמרים. תאריך: 30/5/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום רב, אנו עושות ביוחקר בנושא השפעת מיצוי בצל על תסיסת שמרים. לפי מידע שמצאנו בבצל קיימים תרכובות גופרתיות שהן תרכובות חריפות, אולם לא הבנו בדיוק כיצד תרכובות אלו משפיעות על השמרים בתהליך התסיסה. נשמח אם תוכלו למקד אותנו קצת יותר על השפעות הבצל על שמרים. להתראות ותודה רבה
תשובה מאת: פרופ' בני גיגר
   

 

שלום אנאל,
 

אמנם התחום רחוק מתחום עבודתי, אבל ללא ספק יש לא מעט עבודות שעוסקות במולקולות שנמצאות בצמחים שונים, כולל בצל, שאותן ניתן לחקור.

אם מעוניינים לדעת ״איך הבצל עושה את זה״ ניתן לנקות בשיטות כימיות סטנדרטיות מולקולות ספציפיות מבצל (ניתן לרכוש מולקולות כאלה) ולבדוק מי מהן משפיעה של תסיסה בשמרים.

 

בברכה,

 

 

פרופ' בני גיגר
הפקולטה לביולוגיה המחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא
מכון ויצמן למדע

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up