בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10159 - פירוק אנזימטי של סוכרים בשמרים תאריך: 13/5/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
במהלך עבודת הביוחקר שלנו בבית הספר, במסגרת שיעורי ביולוגיה, נתבקשנו לבדוק מהי השפעת סוג הסוכר על שיעור הפקת האנרגיה בשמרים יבשים. נבדקו חמישה סוגי סוכר: גלוקוז, גלקטוז, פרוקטוז, סוכרוז ועמילן. ברצוננו לדעת מה ההבדל בין הפירוק האנזימטי של פרוקטוז ע"י שמרים לבין הפירוק האנזימטי של גלוקוז ע"י שמרים, זאת משום שייתכן שהבדל זה מהווה הסיבה לתוצאות הניסוי שלנו: התברר שדווקא הפרוקטוז מהווה מצע מיטבי לשמרים היות ששיעור הפקת האנרגיה במצע של פרוקטוז היה הגבוה ביותר, ואף גבוה מבמצע של גלוקוז, על אף העובדה שהנחנו כי גלוקוז הוא הסוכר המיטבי להפקת אנרגיה עבור כל אורגניזם. נשמח אם תוכלו להסביר מהו הבדל זה וממה הוא נובע.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום רב,

אני מצרפת תשובות לשאלות דומות שנשאלו בעבר בנושא.

בהצלחה :) 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up